Vi serverar

Frukost

Om det är något som Borgmästarn håller varmt om hjärtat är det frukost och inte minst sin gröt. På frukostmenyn finner du flera sorters gröt på gryn från Limabacka kvarn, toppade efter säsong. För den riktiga frukostfantasten har vi grötbrickan, en avsmakningsservering där du får tre skålar av alla våra grötvarianter.  Är du på språng går det fint att ta en kaffe och macka i farten eller köpa med dig nybakade croissanter hem. Sitter du ner här kan du njuta av vår Borgmästarfrukost som serveras fram till kl.11.30 både vardag och helg. En storslagen start på dagen där du först väljer mellan vår prisbelönta gröt med veckans topping, eller yoghurt med hemrostad müsli. Därefter får du smaka traktens alla härligheter samlade på en Borgmästarbricka. För en riktig lyxmorgon finns fattiga riddare, där vi tar tillvara på bullar från gårdagen och serverar med vår egen sylt och lättvispad grädde.

Lunch

Framåt lunch börjar serveringen av matiga mackor, både varma och kalla, toppade med pålägg från våra gårdar omkring. Varje vardag serveras en sallad med inslag av hela ekologiska sädeskorn från Limabacka Kvarn, rostade grönsaker efter säsong, toppad på dagens vis. Vår varma mat varieras veckovis. Vissa dagar har vi dinkellasagne med egenkavlad pastadeg, andra dagar bjuds Borgmästarns Halländska Ramen eller någon nutida husman såsom savoykålsknyten. Vi jobbar utifrån säsongens utbud och varierar ständigt menyn. 

Drycker

Till maten kan du dricka allt från mineralvatten, ekologiska fruktdrycker och svensk soda till noggrant utvalda viner, vår egenkryddade snaps och öl från lokala bryggerier som Glommens bryggeri och Brewore. Borgmästare Anders Lundberg hade en egen favorit – ölost. Vid arbetsdagens slut brukade han hälla upp öl i ett vackert glas på fot och doppa en lagrad ost däri. På samma vis har vi noggrant valt ut de drycker som vi tycker passar allra bäst till både mackor, mat och desserter.

Sötsaker

Till fika erbjuder vi såväl klassiskt vetebröd och kondisbitar som frasiga smördegsbakverk och bakelser. Allt är bakat i vårt eget bageri här på Borgmästargården. Njut på plats med kaffe, te eller ett glas mousserande vin, eller ta med hem till kalaset eller fikarasten på jobbet. Är du allergisk så fråga oss, vi har till exempel både bröd och sötsaker från Kullagårdens glutenfria vedugnsbageri i Veddige.

Kaffe och te

Slöinge Kafferosteri förser oss just nu med specialkaffe till vår Espresso och från Swerl får vi hantverksrostat filterkaffe från både Afrika och Sydamerika. Allt kaffe är ekologiskt, handplockat och varsamt rostat för att behålla det breda spektrat av smaker. För att få bästa möjliga smak är kaffet alltid färskrostat, och vi maler det sekunderna innan bryggning. Teerna kommer från Stockholm Tea Centre, som tar sina teer direkt från plantagen för garanterad toppkvalitet. Välj mellan några noggrant utvalda sorter av svarta, gröna och örtteer.

Beställ och ta med

Både frukost och lunch, bröd, fikabröd och kaffe går fint att köpa med sig härifrån. Vi tar gärna emot beställningar till både små och stora sällskap.

Läs mer om beställningssortimentet