Vi serverar

Frukost

Välj din start på dagen från vår frukostmeny. Kanske vill du ta en kaffe och macka i farten eller köpa med dig bröd och fika. Du kan även sitta i lugn och ro en stund och njuta av dagens gröt med goda tillbehör, eller yoghurt med vår hemrostade müsli. Till helgfrukosten kan du avsluta med Borgmästarns brödpudding, där vi tar tillvara på vetebullar och bröd från gårdagen och serverar med vår egen sylt och lättvispad grädde.

Lunch

Framåt lunch börjar serveringen av smörrebröd på osötat danskt rågbröd, varma mackor på levainbröd, och dagens sallad med inslag av hela ekologiska sädeskorn från våra halländska kvarnar, Berte Qvarn och Limabacka Kvarn. Smörgåsarna är skapade av bland andra Johan Blidberg, 2015 års vinnare av Mack-SM. Baserade på bröd från prisbelönta Solhaga Stenugnsbageri, med pålägg från andra lokala producenter som Mostorps Gård, Gudmundsgården, Skrea Ost och Ugglarps Grönt.

Drycker

Till maten kan du dricka allt från mineralvatten, ekologiska fruktdrycker och Carlslunds rena äppelmust till vår egenkryddade snaps och öl från lokala bryggerier som Pinbridge brewery och Byaregårdens Brygghus. Varför inte prova borgmästare Anders Lundbergs egen favorit – ölost. Vid arbetsdagens slut brukade han hälla upp öl i ett vackert glas på fot och doppa en lagrad ost däri. Vi har även noggrant utvalda viner som passar till både smörgåsar och desserter.

Sötsaker

Till fika erbjuder vi såväl klassiskt vetebröd, kondisbitar och kakor som frasiga smördegsbakverk, tarter och moussetårtor. Allt är bakat i vårt eget kök eller på Solhaga Stenugnsbageri. Njut på plats med kaffe, te eller ett glas mousserande vin, eller ta med hem till kalaset eller fikarasten på jobbet. Är du allergisk så fråga oss, vi har till exempel både bröd och sötsaker från Kullagårdens glutenfria vedugnsbageri i Veddige.

Kaffe och te

Slöinge Kafferosteri förser oss med hantverksrostat specialkaffe från både Afrika och Sydamerika. Allt kaffe är ekologiskt, handplockat och varsamt rostat för att behålla det breda spektrat av smaker. För att få bästa möjliga smak är kaffet alltid färskrostat, och vi maler det strax innan bryggning. Till bryggaren har vi valt en ljusare rost, och till espressomaskinen en mörkare variant. Teerna kommer från Theodor Paris. Välj mellan några noggrannt utvalda sorter av svarta, gröna och röda teer.

Beställ och ta med

Både frukost och lunch, bröd, fikabröd och kaffe går fint att köpa med sig härifrån. Vi tar gärna emot beställningar till både små och stora sällskap.

Läs mer om beställningssortimentet